PostNL past netwerk brievenbussen in gemeente Peel en Maas aan

Door NEWWORLD, donderdag 08 december 2016 07:58

PostNL past netwerk brievenbussen in gemeente Peel en Maas aan

PostNL past de komende tijd in gemeente Peel en Maas het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatst ze naar plaatsen waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Voor iedereen bereikbaar
Over de veranderingen is PostNL in gesprek geweest met de gemeente en een lokale vertegenwoordiger van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOB, I(e)derin en LvKK. Samen is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden ze rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Veranderingen
Vanaf 9 januari 2017 voeren we de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Limburg door. In de gemeente Peel en Maas blijven 25 brievenbussen, verdwijnen 18 brievenbussen en 5 brievenbussen komen er nieuw bij. De aanpassingen zijn 10 maart 2017 gerealiseerd.

(Bron: PostNL)


Nieuwsfoto's bezoekers


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.