Nieuwe website gemeente

Door NEWWORLD, vrijdag 02 december 2016 08:31

Nieuwe website gemeente

Na ruim een half jaar voorbereiding heeft de gemeente Peel & Maas een nieuwe website. Burgemeester Delissen-van Tongerlo: “Op de nieuwe website is de meest gevraagde informatie snel en eenvoudig te vinden. Inwoners en bedrijven kunnen met de nieuwe website nog makkelijker digitaal een afspraak maken met de gemeente en online zaken afhandelen. De onderwerpen die als eerste getoond worden op de website zijn gebaseerd op het zoek- en klikgedrag van de webbezoekers. Daardoor staat u als bezoeker echt centraal.”

Burgerpanel Dienstverlening
Het Burgerpanel Dienstverlening, een groep van tien enthousiaste inwoners die meepraten over de dienstverlening van de gemeente, is nauw betrokken bij de inrichting van de nieuwe website. Miets Willems: “Voordat de gemeente begon met de inrichting, hebben we als Burgerpanel verschillende websites van gemeenten getest op gebruiksvriendelijkheid. Alles wat we daarin tegenkwamen, prettig en niet prettig vonden, hebben we doorgegeven. Deze input is meegenomen bij de opmaak en inrichting van de nieuwe website. Als Burgerpanel vinden we de nieuwe website veel gebruiksvriendelijker dan de vorige. Je kunt makkelijker vinden wat je zoekt, er staat geen overbodige informatie op en hij is goed te gebruiken op een mobiele telefoon.”

Meer met minder
De nieuwe website is ook een stuk compacter. In plaats van ongeveer 5000 pagina’s zijn er nog maar 500. Hierdoor is informatie veel sneller te vinden.

(Bron: Gemeente Peel & Maas)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.