Hulp gevraagd bij gladheidbestrijding

Door NEWWORLD, dinsdag 27 december 2016 07:32

Hulp gevraagd bij gladheidbestrijding

De gemeente Peel en Maas is bij winterse omstandigheden mede verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid. In het gladheidbestrijdingsplan staat, op welke wegen, bij welke weersomstandigheden én op welke manier de gladheid aangepakt wordt om de veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen.

Bij normale winterse weersomstandigheden heeft de gemeente voldoende personeel en materieel om de gladheid te bestrijden, maar bij extreme winters, zoals 2009/2010 en 2010/2011, zijn er te weinig middelen om de werkzaamheden uit te voeren.

In 2012 hebben ze een oproep gedaan aan bedrijven en particulieren voor hulp. Diverse bedrijven hebben zich aangemeld. Van deze huidige bedrijven zijn er enkele gestopt.

Oproep
Daarom herhaalt de oproep voor bedrijven en particulieren om ons te helpen bij extreme weersomstandigheden in de volgende gebieden:

Panningen binnen bebouwde kom
Helden binnen bebouwde kom
Grashoek en omgeving
Meijel buitengebied
Beringe en omgeving

Aanmelden
Denkt u dat u de gemeente kunt helpen en bent u in bezit van gedegen materieel met personeel (tractoren, loader, wegenschaaf/rolbezem enz.) geef u dan op vóór dinsdag 27 december 2016 middels het aanmeldformulier op de website.

via e-mail naar info@peelenmaas.nl

Vragen
Voor vragen neem contact op met Jac Bouten, adviseur infrastructuur.

(Bron: Gemeente Peel & Maas)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.