Groen licht voor ruim 100 nieuwe woningen in Egchel

Door NEWWORLD, woensdag 21 maart 2012 05:00

Groen licht voor ruim 100 nieuwe woningen in Egchel

Egchel gaat de komende jaren substantieel groeien. De raad stelde vorige week namelijk de gebiedsvisie voor de nieuwe wijk Giel Peetershof vast - de laatste stap in aanloop naar aanpassing van het bestemmingsplan. De woonwijk gaat ruim 100 woningen tellen. De gebiedsvisie voor de wijk, die tot stand kwam in samenspraak met de (toekomstige) bewoners, werd unaniem aangenomen door de raad.

Er kwamen ook vragen en opmerkingen ter tafel. Zo wilde de fractie Lokaal Peel en Maas duidelijkheid over hoeveel woningen er precies gebouwd gaan worden: 100 of 150? Het CDA benadrukte onder meer dat een goede projectfasering van groot belang is. Volgens de fractie is het namelijk onwaarschijnlijk dat het woongebied, met de huidige situatie op de woningmarkt, snel zal vollopen en moet worden voorkomen dat versnippering plaatsvindt of dat concessies moeten worden gedaan aan de ambities die er liggen.

Verantwoordelijk wethouder Geert Segers (VVD) gaf aan dat 150 woningen er niet inzitten, ook in verband met de geurcirkel van het varkensbedrijf aan de Jacobusstraat. Honderd woningen is wel haalbaar. “Maar hoeveel het er precies gaan worden, dat moeten we nog goed narekenen. Verder zullen we vanwege de tijdsgeest proberen om het project zo logisch mogelijk te faseren.

(Bron: Gemeente Peel & Maas)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.